Miesten viikon keskustelupaneeli: Miehen lapsitoive.

Miehen lapsitoive -keskustelupaneeli ja vertaiskeskustelu 6.11. verkossa

Ajankohta: Keskiviikkona 6.11.2024 kello 18-20
Paikka: Verkossa, Zoom-alustalla

Onko miehen lapsitoive näkymätön yhteiskunnassa? Onko se tabu? Miten yhteiskunta voisi tukea siinä, että miesten lapsitoive olisi yhdenvertainen? Miten tahattomasti lapsettomat miehet toivovat, että heidät kohdataan lähipiirissä, työpaikalla tai terveydenhuollossa? 

Lapsettomien yhdistys Simpukka järjestää Miehen lapsitoive -keskustelupaneelin ja vertaiskeskustelun Zoomissa keskiviikkona 6. marraskuuta. Paneelissa keskustellaan miesten kanssa heidän kokemuksistaan tahattomasta lapsettomuudesta ja lapsitoiveesta. 

Lasta toivovien miesten joukko on hyvin monimuotoinen. Toiveeseen saada lapsi vaikuttavat monet tekijät, kuten biologia, sosiaaliset suhteet, yhteiskunta ja laki. Paneelissa pohditaan esimerkiksi sitä, onko miesten lapsitoive huomioitu yhteiskunnassamme.

Simpukan keskustelupaneelissa keskiviikkona 6.11.2024 on mukana neljä kokemusasiantuntijaa: Ville Niinistö, Tuomas Keski-Kuha, Niko Uusi-Simola ja Mio Kivelä. Paneelia ohjaa Simpukan vapaaehtoinen Tuomas Huhtala

Keskustelupaneelin jälkeen noin kello 19 on mahdollista jäädä keskustelemaan vertaisten kesken. 

Paneeli järjestetään miesten viikolla, jolloin tuodaan esille miesten lapsitoivetta ja sitä, että isyys ja vanhemmuus ei ole itsestään selvää.

Keskustelupaneelin kokemusasiantuntijat 

Ville Niinistön ja hänen puolisonsa toive yhteisestä lapsesta toteutui useiden keskenmenojen jälkeen. 

Tuomas Keski-Kuhan perheessä on kaksi lahjasoluhoidoilla alkunsa saanutta lasta.

Mio Kivelä on tahattomasti lapseton transmies, jonka lapsettomuuden taustalla on muun muassa edellisen translain vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä.

Niko Uusi-Simolan pitkäaikainen lapsihaave toteutui, kun hän löysi puolisonsa kanssa pitkän etsinnän jälkeen vanhemmuuskumppanin.
Heidän vanhemmuusmatkansa on kuvattu Kaj Korkea-ahon teokseen Äitiä etsimässä (Otava).

Vertaiskeskustelu miesten kesken 

Keskustelupaneelin päätyttyä, noin kello 19 alkaen, aiheesta kiinnostuneilla miehillä on mahdollisuus käydä vertaiskeskustelua. Vertaiskeskustelussa noudatetaan Simpukan turvallisemman tilan periaatteita. Ohjaajana toimii Simpukan vapaaehtoinen.

Tule kuuntelemaan paneelia ja osallistu halutessasi vertaiskeskusteluun

Keskustelupaneeli sekä vertaiskeskustelu toteutetaan Zoom-alustalla. Osallistuminen on maksutonta. Paneelin aikana osallistujilla on kamerat ja mikrofonit pois päältä. Simpukka on laatinut ohjeet Zoom-alustalla järjestettäviin tapahtumiin: Ohjeet Zoom-verkkoalustan käyttöön.

Pääset linjoille keskiviikkona 6.11. kello 18: Zoom-linkki.
Tapaamistunnus: 865 6639 4539
Salasana: 971342

Lämpimästi tervetuloa!

 

Miesten viikko 4.-10.11.2024

Miesten viikolla järjestetään valtakunnallisesti miesten hyvinvointia tukevaa toimintaa ja tapahtumia sekä nostetaan esiin miehiä koskevia yhteiskunnallisia teemoja.

Simpukka tuo viikon aikana esille miesten kokemuksia tahattomasta lapsettomuudesta.

Teemaviikon on käynnistänyt vuonna 2004 Miessakit ry.